top of page
KO8A0280.jpg

MACBETH

Magt, begær, mord og skyld – alt er som du kender det, og alligevel er intet som du forventer det, når Asterions Hus har haft fingrene i Shakespeares Macbeth.

 

Oplev skuespillere og ægtepar, Tilde Knudsen og Peter Kirk, når de tager favntag med et af teaterhistoriens absolut mest dysfunktionelle ægteskaber.​

Filmelskere såvel som teaterelskere vil nikke genkendende, når historien kommer til live i et rablende univers med tråde til alt fra gysermesteren Hitchcock og Coppola’s Godfather til danske filmskatte som Morten Korch og elskede børneklassikere

En klassiker som du aldrig har fået den før.

Med historien om det elskende par, der gør sig til kongemordere og siden ædes op af skyld og dårlig samvittighed er der gang i de klassiske Macbeth-temaer som begær, magt og skyd. For hvad sker der med os, når vi sætter os ud over menneskelig moral? Og når vi forbryder os mod andre?

Men selv om det er det tunge Macbeth-gods, der er grundstenene i Asterions Hus' opsætning, er der tale om en forestilling langt fra den klassiske. Publikum vil opleve, at den klassiske Macbeth splittes til atomer – i et legende, sanseligt og eksperimenterende rum med lige dele tyngde og lethed.

FAKTA

Varighed: 70 min.

Alder: fra 14 år og op

ANMELDELSER: ​

"Asterions Hus' version med Peter Kirk og Tilde Knudsen ligner ikke noget andet. Emil Hansen styrer løjerne sikkert i havn. Det er virtuost. Det er gribende og uforligneligt."

 

Michael Svennevig, Ørkendrømme

 

"Peter Kirk og Tilde Knudsen er mestre i de små værker, der som stiløvelser bliver skudt ud i hovedet på publikum, med dryppende blod."

Casper Koeller, Sceneblog

 

”Jeg har mange gange sukket over, at teatrene ikke følger med i, hvad der sker omkring os. Ikke mindst når det gælder formen. En klar trend i film og tv-serier ala ‘Stranger Things’ er intertekstualitet. Dvs. at et værk refererer til et andet. Denne opsætning var proppet med det. Det var lidt som at se ‘Ready Player One’ – og det var superfedt!

Jais Ikkala, Kulturformidleren 

”Samspillet er som altid vældig fysisk, og de to fungerer, så det gnistrer på scenen.”

​Gudrun Hagen, Teateravisen

ROSER TIL TEATERØEN

Macbeth. Sjov? Uforudsigelig?

Det er næppe de ord der først falder en ind. Men på Teaterøen er det- Der leger man. Med ordene. Sproget. Referencerne. Tilskuernes tilstedeværelse.

……….

Det skal opleves. Så den endelige konklusion? Godt underholdt? Si/Qui/Doch/Ja Yessir.

bottom of page