top of page

KICK OFF RESIDENCY
 

Kick Off residensen giver dig mulighed for at skabe og udvikle materiale i naturskønne omgivelser sammen med ligesindede unge på vej mod scenekunstbranchen.

Du vil både få fysisk og scenisk grundtræning, kunstnerisk sparring og mentoring med professionelle undervisere indenfor teater, dans og ny cirkus.

I vil blive indkvarteret i smukke tomandsværelser, få opvarmning i dansesalen, udfordre hinandens scenekunst i BlackBOXsalen og spise mad med lokale råvare under træerne i haven.

Du kan være upcoming danser, musiker, skuespiller, cirkusartist eller fra parkourmiljøet, det enester krav vi har til dig er at du er vant til at stå på scenen og at du kan arbejde seriøst alene og i gruppe.

De værker, der bliver produceret i løbet af residensen, har mulighed for at blive præsenteret på FLASHfestival på PavillionK i foråret 2024.

Gæsteunderviser: Niels Anders Thorn

KICK OFF RESIDENCY er et samarbejde mellem Teater Møn, Asterions Hus, Kompagni47, Næstved Musikskole og Næstved Avantgarden.

Støttet af:

Ikke-navngivet-1.jpg

Stedet: 

TEATER MØN

Den tidligere Magleby Centralskole på Østmøn har undergået en forandring fra at være en gammel skole til at være et teater og kulturcenter dér ligger midt i den smukke natur ved Møns Klint, Høje Møn og med udsigt over hele sydkysten af øen.

Teater Møn er et sted for offentlige forestillinger og begivenheder for mønboere og tilrejsende. Det et refugium og et sted for kunstnere og andre, der har et projekt, der kræver ro og fordybelse. Her er rum for forestillinger, koncerter, workshops, camps, middage, livsbegivenheder og overnatninger.

IMG_4893.jpg
IMG_1101.jpg

Undervisningsansvarlige:

Kompagni47

 

Bag Kompagni47 står duoen Sine Krag & Martin Karlshøj som i 3 år har arbejdet sammen om dansen – som koreografer, instruktører og performere.

Sine Krag er stifter af kompagniet og arbejder med dans, nycirkus og fysisk teater. Med blandingen af urbane bevægelser, udtryk og vilde spring er Sine en divers fysisk performer, som balancerer eksplosiviteten og følsomheden i én krop.

Martin Karlshøj har sin baggrund i urbane stilarter, men har som professionel danser turneret internationalt med både moderne og urbane kompagnier. Martin arbejder altid nysgerrigt og undersøgende mod unikke og spændende bevægelser.

Læs mere:

Asterions Hus

Asterions hus har eksisteret som teater siden 2003 og har base både på Teater Møn.

Deres kunstneriske projekt er under evig udvikling og båret af nysgerrighed og trang til at udforske det ukendte og uprøvede. Asterions Hus har produceret et væld af professionelle forestillinger gennem årene og er et anerkendt børne og ungdomsteater støttet af Statens kunstfond.

Asterions Hus er især kendt for deres meget fysiske og eksperimenterende for tolkninger af de store fortællinger som spiller i ind og udland.

Bag Asterions Hus og Teater Møn står ægteparret Tilde Knudsen og Peter Kirk. Der begge er professionelle scenekunstnere, undervisere og instruktører.

“ Vi elsker patos lige så meget som humor. Vi elsker finurlig patina og rå poesi.” Tilde Knudsen

Læs mere:​

Næstved Avantgarden

Næstved Avantgarden er en utraditionel bygarde. Trommer og blæsere danner grundstammen for en række nycirkus artister og dansere som udtrykker musikkens glæde i krumspring, svingende hofter og skæve karakterer. Sammen danner de en helstøbt oplevelse i gader og stræder. Næstved Avantgarden spiller og optræder i sambaens tegn, hvilket afspejles i de opsigtsvækkende optog, garden laver shows i hele Danmark. Avantgarden bliver ofte brugt i forbindelse med kulturelle og kommunale arrangementer i hjembyen Næstved.

Bag Næstved Avantgardens artister står skuespiller og instruktør Anne Sofie Reumert.

Anne Sofie arbejder som professionel freelance skuespiller for bla. Teatret Fyren og Flammen og Paolo Nani teater og har gennem årene spillet turnéforestillinger for børn og voksne i hele Danmark.

Sideløbende med hendes professionelle virke, har hun sat en stor ære i at udvikle sit teaterpædagogiske arbejde på Næstved Musikskole. Anne Sofie har undervist børn og unge i teater, cirkus og fysisk scenekunst gennem de sidste snart tyve år. Gennem vedholdenhed og hel del hjerteblod har Anne Sofie skabt en fødekæde fra små scenekunst poder til upcoming scenekunstnere på vej ind på de forberedende og videregående scenekunstuddannelser.

“Anne Sofie Reumert var gennem hele min barndom og teenageår en af årsagerne til, at jeg fik modet til at blive skuespiller. Hun underviste mig i drama, teater og akrobatik og jeg lærte fantastisk meget af hendes legende undervisning. En undervisning, der altid var præget af frihed og improvisation, hvilket er noget jeg har stor glæde af i dag som skuespiller. Hun er et af de mest inspirerende mennesker jeg har mødt, og jeg kan kun anbefale andre at modtage hendes fantastiske undervisning.”

Clara Rosager - Skuespiller

bottom of page