top of page

ons. 31. maj

|

Stege

KÆLDERMENNESKET

En forestilling hvor film og teater blandes i et samarbejde mellem Wikke og Rasmussen fra Græsted film og Peter og Tilde fra Asterions hus

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
KÆLDERMENNESKET
KÆLDERMENNESKET

Tid og sted

31. maj 2023, 20.00 – 01. jun. 2023, 21.00

Stege, Kostervej 2, 4780 Stege, Danmark

Om eventet

“Jeg er et sygt menneske… Jeg er et ondskabsfuldt menneske. Et utiltalende menneske” indleder Kældermennesket sin rablende monolog i Dostojevskijs Optegnelser fra et Kælderdyb. Syg, ondskabsfuld, utiltalende, men netop menneske. Og dette sidste gør hans nedrige, frastødende, brovtende, på en gang selvhævdende og selvdestruerende – ja, selv læserfornærmende og dog både morsomme og tragiske udgydelser værd at beskæftige sig med 150 år efter udgivelsen.

Kældermennesket skælder ud på alt og alle. Og han hidser sig op. Han er vidunderligt kolerisk i talen direkte henvendt til læseren. Næsten en opsang til alle andre mennesker i grimhed og foragt. Og ikke mindst til sig selv.

Medvirkende: Peter Kirk, Tilde Knudsen Instruktører: Michael Wikke, Steen Rasmussen Dramatiker, forfatter: Holdet Komponist Holdet Producent: Asterions Hus Arrangør: Asterions Hus

ANMELDELSE FRA KØBENHAVNERPREMIEREN: (UDDRAG)

Peter Kirk og Tilde Knudsen er på hjemmebane, selv om de er langt fra de universer som de plejer at færdes teatermæssigt i. Selvfølgelig er de det, for de er kompromisløse i deres kunstneriske stræben og kamp for at give os det bedste de formår. Stort tillykke til Møn, der nu delvist har overtaget disse dejlige kunstnere - og godt for os andre, at der stadig er mulighed for at opleve dem på Magneten yderst på Refshaleøen. Der er ikke andet at gøre end at skynde sig derud. I tilgift er der Wikke Rasmussen. De klæder hinanden med  makkerskabet mellem disse stærke kunstneriske kræfter.

MICHAEL SVENNEVIG ØRKENDRØMME

Del dette event

bottom of page