top of page

OM TEATER MØN

STEDET

Teater Møn er skabt i 2019 af Peter Kirk og Tilde Knudsen fra Asterions Hus, et professionelt teater, som har eksisteret siden 2003.

 

Den tidligere Magleby Centralskole på Østmøn har undergået en forandring fra at være en gammel skole til at være et teater og masser af værelser dér midt i den smukke natur ved Møns Klint, Høje Møn og med udsigt over hele sydkysten af øen.

 

Gymnastiksalen er malet sort, så den står som en black-box teatersal, stadig med de gamle ribber og ringe fra skoletiden. Sløjdsalen er ny-restaureret og har fået spejlvægge, så nu er den en smuk dansesal. Skolestuerne har højt til loftet og er ideelle til workshops og seminarer. Der er værelser, gildesal, skolekøkken, udendørs scener og i det hele taget plads og atter mere plads og dørene kan åbnes for alskens aktiviteter.

 

Siden er Teater Møn blevet udvidet ved knopskydning. I 2020 købte Peter og Tilde et nedlagt hønseri på tvangsauktion. Der blev først ryddet op og siden reddet bygninger, men efterhånden begynder det skøre sted at kunne bruges. Det blev hurtigt døbt Teater Høne eller blot Hønen.

 

I 2021 kom Dragehuset (eller Kinahuset som nogen kalder det) til. Det ganske særprægede hus ligger som nabohus ved skolen praktisk talt med direkte adgang til den store have, der hører den gamle skole til og som tidligere var Magleby Stadion. Haven forvandler sig til scener og steder, små pladser og kroge. I 2022 indgik Teater Møn en lejeaftale med Sukkerfabrikken og den velfungerende teatersal og den helt særlige Bøhmiske Hal på hele 900 kvadratmeter. Teater Møn er ikke bange for kvadratmeter.

 

Senest er nabohuset til Teater Høne kommet med. Det er endnu et yderst forsømt hus med huller i taget og væltede udbygninger. Det skal nok få en ny chance i livet og indtil videre er huset døbt Kyllingen.

INDHOLD

Teater Møn er et sted for offentlige forestillinger og begivenheder for mønboere og tilrejsende. Det et refugium og et sted for kunstnere og andre, der har et projekt, der kræver ro og fordybelse. Her er rum for forestillinger, koncerter, workshops, camps, middage, livsbegivenheder og overnatninger. Det er et sted, hvor tiden går i stå. Teater Møn er rum for kunst og nysgerrighed

 

Vi planlægger en form for sæsonkadence, hvor vores mest aktive, udadvendte periode ligger hen over sommeren. Her vil vi i samarbejde med blandt andre Asterions Hus invitere til særlige formater, hvor mad og teater næsten altid vil være dele af ingredienserne. Vi vil gøre vores bedste for at formidle disse oplevelser, men følg med på sociale medier eller abonner på vores nyhedsbrev.

 

Så tilbyder vi lidt mere eksklusive formater, hvor vi sammensætter særlige programmer for mindre selskaber inklusiv overnatning, forplejning, forestilling og evt. workshop. Vi har plads til mere 50 overnattende. 

OM DE BØHMISKE KRYSTALVASKERE

I sommeren 2023 samledes en lille gruppe af frivillige sig omkring Teater Møn og ikke mindst i forbindelse med arrangementerne over sommeren skete noget ganske magisk, der gjorde, at denne gruppe frivillige på rekordtid har skabt et fællesskab, blev flere og gjorde sig til en uvurderlig hjælp i udviklingen af Teater Møn. De Bøhmiske Krystalvaskere er åbne for at gro, så hvis du er nysgerrig så send os en mail.