top of page
TEATER MØN DEN GAMLE SKOLE

Den gamle skole er et bevaringsværdigt bygningskompleks, der ligger på højdedraget op mod Møns Klint. Skolen blev bygget i 1935 og blev udvidet i 1960, hvor den så blev opgraderet til ”centralskole”. Den var så folkeskole med elever op til 6 klasse indtil 1991, hvor den blev lukket. Der var plads til både inspektøren i inspektørboligen og til lærere i de såkaldte lærerindelejligheder på 1. sal. Rygtet siger at det var en god skole og mange var kede af at skolen måtte lukke. 

 

Under krigen i det tidligere Jugoslavien blev skolen indrettet til flygtningecenter og modtog i begyndelse hele 150 flygtninge. Her blev flere klasseværelser halveret og blev til værelser og der blev etableret badeværelser. Det siges at der var fodboldkamp på det tilhørende Magleby Stadion hver eneste aften, mens de bosniske flygtninge beboede skolen. Rygtet siger at denne tid var ganske lykkelig for skolen på trods af den kedelige baggrund. 

 

Siden har skolen været både kollektiv, institution, skovbørnehave og genbrugsbutik. Både forsømt og passet meget godt på. Magleby Stadion har mistet fordums storhed, drænet er faldet sammen og naturen har overtaget noget, så fodboldbanen er nu ved at forandre sig til stor have med mange muligheder for at skabe udendørs scener.

 

Skolen indeholder masser af værelser og flere større rum, der kan bruges til alskens formål. Herunder ses de forskellige sale, der ligger på skolens område.

Klik på billedet af en sal for flere oplysninger

TEATERSALEN
FYSIKLOKALET
DANSESALEN
UDSIGTEN
Ikke-navngivet-62.jpg
YOGASALEN
SKOLESTUEN
Ikke-navngivet-202.jpg
bottom of page